Νομαρχιακή Παράταξη

logo1

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΥΤΑ

Μετά από 5 σχεδόν χρόνια , το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξακολουθεί να αναστατώνει την κοινωνία της Ανατολ. Αττικής αλλά και όλου του λεκανοπεδίου.-περισσότερα>

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες ,επιμένει στις αποφάσεις  της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα  .

Η θέση της Παράταξης μας είναι σταθερά κατά της κατάργησης του υφιστάμενου και ξεπερασμένου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων ,που δεν είναι συμβατός με τις προδιαγραφές της Ευρωπαικής  Ενωσης και δεν δίνει  μακροπρόθεσμες λύσεις στο μεγάλοαυτό πρόβλημα.

Συμπαρίσταται  στους κατοίκους του Γραμματικού και της Κερατέας και συμμετέχει  στην διαπαραταξιακή Νομαρχιακή Επιτροπή  Αγώνα για την μη εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή μας.

Συμπαρίσταται ακόμη στον αγώνα των κατοίκων των Ανω Λιοσίων και της Φυλής  για την απομάκρυνση του αίσχους της χωματερής.

Η όποια εμμονή  σε προτάσεις-λύσεις επανάληψης του μοντέλου  «ΧΥΤΑ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» οδηγούν σε αδιέξοδο  και δεν εξυπηρετούν το λαό της Αττικής ,παρά, από ότι διαφαίνεται ,μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τη στιγμή που υπάρχουν μελέτες που προτείνουν εναλλακτικές προτάσεις  διαχείρισης των απορριμμάτων (Μελέτη Πολυτεχνείου Κρήτης)

Ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πέρα από την κοινωνική συναίνεση πρέπει να θέτει προτεραιότητα στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων την ΠΡΟΛΗΨΗ ,την ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ, την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και τέλος την ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

Η ανακύκλωση στη πηγή ,οι σταθμοί μεταφόρτωσης και τα κέντρα διαλογής ανάκτησης υλικών πρέπει να είναι το κύριο σε ένα τέτοιο σχεδιασμό. Η ανακύκλωση μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί και θα προσφέρει τη μισή λύση στο πρόβλημα όχι μόνο της Αττικής .

Η οποιαδήποτε χωροθέτηση  θα πρέπει να γίνει με κριτήρια περιβαλλοντικά, οικονομικά. με βάση την διεθνή εμπειρία ,τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους και από μηδενική εκκίνηση και

επανεκτίμηση του προβλήματος

Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια  συσσώρευσης  υπερτοπικών  δραστηριοτήτων , που χωρίς την ύπαρξη χωροταξικού σχεδιασμού και υποδομών οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Ανατολ. Αττικής.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

logo1

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Ν.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ»

ΔΗΛΩΣΗ

Το  σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος που εστάλη για διαβούλευση  από τον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ)  στους εμπλεκόμενους Δήμους και στο Νομαρχιακο Συμβούλιο και αφορά τροποποίηση του Π.Δ. της 31.8.78 (ΦΕΚ 544)  περί προστασίας του Υμηττού απέχει πολύ από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού  ΠΕΧΩΔΕ  κ. Σουφλιά, οτι θα ερχόταν ως απάντηση σε φαινόμενα «υπουργικών αναψυκτηρίων».-περισσότερα>

Η συγκεκριμένη πρόταση  του ΟΡΣΑ, ενώ αναγνωρίζει το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στον Υμηττό  και αντί οι προτάσεις του να στοχεύουν σε υψηλότερη προστασία  του σπάνιου αυτού δασικού οικοσυστήματος ,που υπάγεται στο δίκτυο NATURA, κινούνται  σε αντίθετη κατεύθυνση ,διαιωνίζοντας την σημερινή κατάσταση και επιβραβεύοντας τους παρανομούντες.

Διατηρούνται στο σύνολο τους σχεδόν όλες  οι διατάξεις που χρησιμοποιήθηκαν ως «παραθυράκια» για παράνομη δόμηση και ανοίγει χώρο για δημιουργία εμπορικών χώρων και εγκατάσταση και νέων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και θεραπευτηρίων στους πρόποδες του Υμηττού.

Αμφισβητείται ο δασικός χαρακτήρας του ορεινού όγκου  με την πρόταση για δημιουργία «Περιαστικού  Πάρκου» μέσα στην Α ζώνη(ζώνη προστασίας) του Υμηττού, καθώς το νομικό καθεστώς του Πάρκου είναι διαφορετικό.

Χωροθετούνται χρήσεις  εγκαταστάσεων (π.χ.εκπαιδευτήρια,  αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ), εμπορικές χρήσεις (αναψυκτήρια κ.α.), νομιμοποιούνται , ως κοινωφελείς εγκαταστάσεις  που έχουν κριθεί από το ΣΤΕ  παράνομες , και όσον αφορά την περιοχή μας νομιμοποιούνται βιομηχανικές  εγκαταστάσεις στο Κορωπί  με την εξαίρεσή τους  από τη Β ζώνη προστασίας.

Το πρόβλημα με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, που είναι θέμα  νομοθετικής ρύθμισης, παραμένει στον Υμηττό ιδιαίτερα έντονο και η αυθαίρετη δόμηση κατατρώγει το Βουνό.

Η  δημιουργία των νέων αυτοκινητόδρομων, που προετοιμάζονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ   θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το δασικό οικοσύστημα  του Υμηττού, αναπαράγοντας συγχρόνως την αδιέξοδη λογική χρήσης του Ι.Χ., ως μόνο μέσο μεταφοράς, αποκλείοντας  τις λύσεις των μέσων σταθερής τροχιάς και  θα μεγαλώσει  τα προβλήματα  της άναρχης οικιστικής ανάπτυξης της Ανατολ. Αττικής η οποία συντελείται χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς βασικά έργα υποδομής  (αποχέτευση, σχολεία, υγεία κλπ).

  • Μαΐου 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • «η αυγή»

  • εκλογές 2009